Lataa PDF

Lakuskonssit

12 pientä palaa 

Valmistusaika 5 min + 20 min

 

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

3/4 dl sokeria

50 g kylmää voita

2 dl kuohu- tai ruokakermaa

1 dl Panda lakritsia pienenpieninä paloina

 

Voiteluun: 1 kananmuna

 

Tarjoiluun: kermavaahtoa, marjoja tai hilloa

 

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kuutioitu, kylmä voi. Lisää kerma ja lakupalat. Sekoita mahdollisimman nopeasti taikinaksi, ettei siihen muodostu sitkoa.

 

2. Muotoile taikinasta kevyesti jauhotetulle leivinpaperille kaksi pyöreää ”kakkaraa”. Leikkaa taikinapyörällä kolmioksi siten, etteivät palat irtoa toisistaan. 

 

3. Voitele kevyesti vatkatulla munalla. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Tarkista kypsyys, kun paistoaikaa on kulunut n. 15 minuuttia. Jos skonssin pohja on kauniin ruskea ja tuntuu kovahkolta, niin leivonnainen on valmis.