Lataa PDF

Kladdkaka eli suklaakakku

n. 12 palaa 

Valmistusaika 15 min + paistamiseen ja jäähtymiseen 1 h 30 min

 

200 g voita

4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

4 kananmunaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

45 g Panda tummaa suklaata rouheena

 

Kuorrutus:

100 g Panda tummaa suklaata

50 g Taffel pretzeleitä tai suolapähkinöitä

 

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

 

2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä n. 5 minuuttia. Sekoita joukkoon sokerit ja kaakaojauhe. Lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen. Lisää taikinaan jauhot ja suklaarouhe.

 

3. Kaada taikina irtopohjavuokaan (halkaisija n. 22 cm).

 

4. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta kypsä mutta sisältä vielä tahmea. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

 

5. Sulata suklaa ja valuta se kakulle. Koristele pretzeleillä.