50 000 € soiden ennallistamiseen – kiitos herkkusuiden

Tervetuloa Isovuoman aapasuolle Muonioon. Se on Hiilipörssin ensimmäinen ennallistettava suo Lapissa ja koti monille uhanalaisille lajeille. Yhdessä suot muodostavat luonnon tehokkaimman hiilipankin. Siksi niitä pitää suojella. Isovuoman aapasuo on onnekas, sillä sitä suojellaan jo.

Panda mukana soiden ennallistamisessa

Satavuotisjuhlamme kunniaksi keräsimme yhdessä suomalaisten herkkusuiden kanssa 50 000 euron potin soiden hyväksi, kun viime vuonna jokaisesta Pandan juhlavuoden tuotteesta lahjoitettiin Hiilipörssille soiden ennallistamistyötä varten. Muoniossa ojien tukkiminen on jo alkanut, ja suo saa elpyä. Tulevina vuosina koko Isovuoman satojen hehtaarien suo aiotaan palauttaa takaisin luonnontilaan.

“Soiden ennallistaminen on yksi tehokkaimmista yksittäisistä teoista ilmastonmuutoksen hillinnässä, ja olemme valtavan ylpeitä yhteistyömme tuloksista Hiilipörssin kanssa. Kerryttämämme lahjoituksen koosta on kiittäminen kaikkia, jotka viime vuonna herkuttelivat juhlavuoden tuotteillamme. On selvää, että aiomme jatkossakin tehdä hyvää yhdessä suomalaisten kanssa”, kertoo Orkla Suomen vastuullisuusjohtaja Katja Salminen.

Pian keltavästäräkki ja pikkukuovi tepastelevat taas Muonion Isovuoman suolla. Hillasadosta tulee häikäisevä.

Kiitos herkkusuiden ja luonnonystävien.