Hyvää su(o)lle – Panda <3 Hiilipörssi

Panda täytti sata vuotta vuonna 2020 ja on juhlan kunniaksi aloittanut yhteistyön Suomen Luonnonsuojeluliiton hallinnoiman Hiilipörssin kanssa. Panda tukee Hiilipörssin työtä soiden, ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden hyväksi!

Panda juhlavuoden tuotteet

Panda täytti sata vuotta vuonna 2020 ja juhli koko Suomen kanssa tekemällä hyvää. Juhlavuoden kunniaksi Panda aloitti yhteistyön Suomen Luonnonsuojeluliiton hallinnoiman soiden ennallistamispalvelun Hiilipörssin kanssa.

Suomi on paitsi tuhansien järvien myös tuhansien soiden maa, ja soilla on valtava merkitys hiilinieluina ja monien uhanalaisten lajien kotina. Panda kerää Hiilipörssille lahjoituspottia juhlavuoden tuotesarjallaan: jokaisesta myydystä Juhlasuklaasta, Juhlalakritsista ja Hukkapussista lahjoitetaan 5 senttiä Suomen soiden hyväksi.

“Lahjoittamamme rahat ohjataan soiden ennallistamiseen, eli ojitettuja soita palautetaan kohti luonnontilaa. Haluamme toimia ilmaston hyväksi kotimaassa, ja tämä kumppanuus on meille valtavan tärkeä”, kertoo Orkla Suomen vastuullisuusjohtaja Katja Salminen.

Soiden ennallistamisesta on hyötyä sekä lajien monimuotoisuudelle että vesistöille ja ilmastolle.

“Esimerkiksi noin kuudella ennallistetulla suohehtaarilla on mahdollista säilyttää hiiltä suossa sama määrä kuin yksi keskivertosuomalainen päästää ilmakehään vuodessa”, valaisee Hiilipörssin koordinaattori Heikki Susiluoma.