Lataa PDF

Amerikkalaiset laku-sitruunapannukakut

n. 20 pientä tai 10 isoa 

Valmistusaika: 40 min

 

2 munaa

2 rkl sokeria

1 prk (250 g) ricottaa tai 200 g ranskankermaa

3 dl (täys)maitoa

2 rkl voisulaa

2 tl raastettua sitruunankuorta

4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl Panda lakritsia pienenpieninä paloina

2 tl leivinjauhetta

 

Paistamiseen: voita

 

Tarjoiluun: vaahterasiirappia

 

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi vatkaimella. Yhdistä ricotta, maito, voisula ja sitruunan kuoriraaste. Sekoita ne taikinaan nopeasti. Sekoita jauhot, lakupalat ja leivinjauhe keskenään. Lisää taikinaan.

 

2. Paista taikinasta miedohkolla lämmöllä paksuja lettuja voissa. Tarjoa vaahterasiirapin ja kermavaahdon kanssa.

 

Vinkki: Paistamiseen voi käyttää voin sijaan rypsiöljyä.