Lataa PDF

Baked Alaska

8 annosta 

Valmistusaika 20 min

 

100 g Kantolan kaurakeksejä

2 banaania

1/2 l vaniljajäätelöä

1 annos lakukastiketta (ks. resepti Lakukastike)

 

Italialainen marenki:

3 valkuaista

2 1/2 dl sokeria

1 dl vettä

 

1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Murustele keksit matalareunaisen uunivuoan pohjalle (noin 25 cm). Kuori ja halkaise banaanit pituussuunnassa. Asettele puolikkaat keksien päälle. Valuta niiden päälle lakukastiketta.

 

2. Tee marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kaada vesi kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Pane sokerilämpömittari kiehuvaan seokseen ja kuumenna 120-asteiseksi. Kaada sokeriliemi ohuena, tasaisena nauhana valkuaisvaahtoon ja vatkaa koko ajan vaahtoa koneella tai käsin. Vatkaa seosta, kunnes se on hyvin paksua. Jatka vatkaamista vielä pienellä teholla, kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Levitä lusikalla tai pursota marenki piirakan päälle. 

 

3. Paloittele jäätelö vuokaan banaanien päälle. Levitä marenki jäätelön peitoksi.

 

4. Paahda pintaan kaunis väri pienellä kaasupolttimella. Voit myös laittaa vuoan kuumaan uuniin 2 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Tarjoa heti.