Lataa PDF

Juustokakkujätskiä lakuraidoin

n. 1 l valmista jäätelöä 

Valmistusaika 25 min + 4 h

 

2 valkuaista

200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)

3 keltuaista

2 dl tomusokeria

1 iso prk (3,33 dl) kuohukermaa

n. 1 dl lakritsikastiketta (ks. resepti Lakukastike)

200 g tuoreita marjoja, esim. pensasmustikoita tai vadelmia

6 Kantolan kaurakeksiä

 

1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Laita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri kulhoon. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita massaan kermavaahto. Kääntele varovasti joukkoon valkuaisvaahto. 

 

2. Laita jäätelömassaa kerroksittain vuokaan lakukastikkeen, keksinmurujen ja marjojen kanssa. Peitä kelmulla ja pakasta n. 4 tuntia.