Lataa PDF

Lakritsinen Panna cotta -piiras

n. 10 ohutta palaa tai 6–8 annosvuokaa 

Valmistusaika 30 min + 2 h 15 min

 

Pohja:

175 g Kantola keksejä muruja, esim. kaurakeksi

100 g voisulaa

 

Täyte:

6 liivatelehteä

2 dl täys- tai kevytmaitoa

4 dl kuohukermaa

2 dl sokeria

1 dl huoneenlämpöistä tai kylmää lakritsikastiketta (ks. resepti Lakukastike)

 

Koristeluun: 

hedelmiä, marjoja ja kookoslastuja

 

1. Murskaa keksit. Lisää joukkoon voisula. Painele taikina halkaisijaltaan n. 8 cm pikkuvuokiin tai 24 cm irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes pohja on kauniin värinen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

 

2. Laita liivatelehdet likoamaan väljään, kylmään veteen n. 5 minuutiksi.

 

3. Mittaa kattilaan maito, kerma ja sokeri. Kuumenna kermaseosta koko ajan sekoittaen lähes kiehumispisteeseen asti. Älä keitä. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon kuiviksi puristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. 

 

4. Lusikoi lakukastiketta jäähtyneille piirakkapohjille. Kaada täyte päälle. Peitä kelmulla. Nosta viileään ja anna jähmettyä (vähintään 2 t). 

 

5. Nosta päälle haluamasi koristeet. Tarjoa heti.

 

Vinkki: Tämä piiras on parasta tekopäivänä. Silloin pohja säilyy vielä rapeahkona eikä kostu liikaa täytteestä.