Lataa PDF

LakuBBQ-kastike

4–6 annosta 

Valmistusaika 15 min + 35 min

 

1 punasipuli

3 valkosipulinkynttä

1 miedohko chilipalko

2 rkl rypsiöljyä

1 prk (400 g) tomaattimurskaa

1/2 dl ketsuppia

1/2 dl punaviinietikkaa

1 rkl Worcestershire-kastiketta

1/2 dl fariinisokeria

1 rkl sinappia

1 rkl hunajaa

1 rkl savupaprikajauhetta

 

Viimeistelyyn:

1 Panda lakupatukka (à 32 g) tai vastaava määrä muuta Panda lakua

suolaa, mustapippuria myllystä

 

1. Kuori ja hienonna sipulit. Poista chilistä kanta ja siemenet. Kuutioi chili.

 

2. Kuullota sipuli-chilisilppua kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja muut aineet. Kiehauta ja anna porista miedohkolla lämmöllä n. 30 minuuttia ilman kantta, kunnes kastike on sakeutunut. Sekoittele seosta välillä. Lisää pieneksi paloiteltu laku, suola ja pippuri. Jatka kypsentämistä, kunnes lakupalat ovat sulaneet.

 

3. Soseuta seos sauvasekoittimella. Siihen saa jäädä hieman sattumia.

 

4. Käytä lihan tai broilerin kastikkeena.