Lataa PDF

Lakumarmoroitu juustokakku

n. 8 palaa 

Valmistusaika 30 min + jähmettymiseen ja paistamiseen 4,5 h

 

200 g Kantolan kaurakeksejä

80 g voita

 

Täyte:

3 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

2 tl vaniljasokeria

1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia

1 1/2 dl tomusokeria

 

Päälle:

1 annos lakukastiketta (ks. resepti Lakukastike)

 

1. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Pingoita leivinpaperi halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan. Painele vuoan pohjalle keksimuruseos tiiviiksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin n. 15 minuutiksi.

 

2. Liota liivatelehtiä väljässä, kylmässä vedessä pari minuuttia. Lämmitä 1 dl kermaa kattilassa varovasti. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Laita liivatteet lämpimän kerman joukkoon. Sekoita kunnes liivatteet liukenevat. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Sekoita vaniljasokeri, tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää joukkoon liivate-kermaseos. Vatkaa loppu kerma (1 dl) vaahdoksi. Lisää se muiden aineiden joukkoon. Kaada keksipohjalle. 

 

3. Lusikoi kakun päälle rennolla kädellä, kahden pikkulusikan avulla lakukastiketta. Laita loput kastikkeesta sivuun odottamaan tarjoilua. 

 

4. Peitä kelmulla ja anna hyytyä viileässä vähintään 4 tuntia. Tarjoa lopun kastikkeen kera.