Lataa PDF

Lakupalat mokkapalojen hengessä

n. 20 palaa 

Valmistusaika 30 min + 30 min

 

200 g voita

1 1/2 dl sitruunamehua (n. 3 sitruunasta)

1 sitruunan raastettu kuori

4 kananmunaa

3 dl fariinisokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl lakupaloja pienenpieninä kuutioina

 

Kuorrutus:

2 dl kermavaahtoa

750 g mustaa sokerimassaa

 

Koristeluun: Panda lakritsipaloja

 

1. Paloittele voi kattilaan. Lisää joukkoon sitruunamehu ja kuoriraaste. Kuumenna, kunnes voi sulaa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

 

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita munavaahdon joukkoon vuorotellen voiseosta ja jauhoseosta. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

 

3. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

 

4. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakkupohjalle. Kauli sokerimassa ohuehkoksi levyksi. Se onnistuu parhaiten kelmun välissä tai tomusokerilla jauhotetulla työtasolla. Laita sokerimassalevy kakkupohjan päälle. Siisti reunat. Leikkaa annospaloiksi. Koristele halutessasi Panda lakupaloilla.