Lataa PDF

Luumu-lakuhilloke

8 annosta 

Valmistusaika 20 min + jäähtymiseen 1 h

 

8 luumua (n. 350 g)

1 dl tummaa siirappia

1 tl vastapuristettua sitruunamehua

1–4 tl chilijauhetta

2 Panda lakupatukkaa (à 32 g) tai vastaava määrä muuta Panda lakua

 

Tarjoiluun: 

Kantolan keksejä, juustoja

 

1. Paloittele luumut ja poista kivet.

 

2. Sekoita luumut, siirappi, sitruunamehu ja chilijauhe kattilassa. Keitä sekoittaen, kunnes luumut ovat pehmenneet. Ota kattila pois liedeltä.

 

3. Paloittele lakut pieniksi paloiksi. Sekoita muiden aineiden joukkoon. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi. Tarjoa juuston ja keksien kanssa. 

 

Vinkki: Jos luumut ovat paksukuorisia, voit kaltata ne halutessasi.