Lataa PDF

Mole-broileria

4 annosta 

Valmistusaika 20 min + uunissa 45 min

 

12 broilerin koipipalaa

4 rkl rypsiöljyä

suolaa, mustapippuria

2 dl kanalientä

 

Mole-kastike:

1/2 dl kuorittuja manteleita

2 rkl rusinoita

1 iso tomaatti

1 pienehkö sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl rypsiöljyä

1/4 tl jauhettua neilikkaa

1/4 tl kanelia

1/2 tl mustapippuria

1/4 tl korianterinsiemeniä

1 tl kuivattuja chilihiutaleita

3 dl kanalientä

1 paahdettu leipäviipale

4 palaa Panda tummaa suklaata

3 palaa Panda lakritsia (32 g)

 

Viimeistelyyn: korianteria

 

1. Laita mole-kastikkeen mantelit ja rusinat vesitilkkaan pehmenemään noin 15 minuutiksi. Valuta ja hienonna mantelit ja rusinat.

 

2. Kuumenna öljy pannussa. Paista broilerinkoipiin kaunis, ruskea pinta. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita broilerinkoivet uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle kanalientä. Päällystä vuoka foliolla. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. 

 

3. Tee broilerien kypsyessä kastike. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi, poista kanta. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla. Kypsennä sipulisilppua pannulla miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle mausteet. Jatka paistamista n. minuutti. Lisää tomaattikuutiot, mantelit ja rusinat. Jatka paistamista miedolla lämmöllä pari minuuttia. Kaada pannulle kanaliemi. Sekoita ja anna kypsyä muutama minuutti. Kaada kastike tehosekoittimeen. 

 

4. Lisää joukkoon kuutioitu leipäviipale. Jauha kastike tasaiseksi. Lisää joukkoon suklaa- ja lakupalat. Anna sulaa sekoitellen. Maista seosta ja lisää tarvittaessa suolaa. 

 

5. Kaada kastike takaisin pannulle. Kuumenna ja anna hetki tekeytyä. Tarjoa kastike broilerin ja riisin kanssa.