Lataa PDF

Popcorn-jäätelö ja lakukastike

n. 8 palloa

Valmistusaika 20 min + 7 h

 

1 iso prk (3 1/3 dl) kuohukermaa

5 dl täysmaitoa

1/2 tl suolaa

4 huoneenlämpöistä kananmunankeltuaista

3/4 dl sokeria

 

Popcorn: 1 pss Taffel mikropopcornia

 

Tarjoiluun: 

kermavaahtoa, popcorneja ja lakukastiketta (ks. resepti Lakukastike)

 

1. Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan. 

 

2. Mittaa kerma, maito ja suola paksupohjaiseen kattilaan. Lisää popcornit ja anna seoksen kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja anna makujen tasaantua 1 tunti.

 

3. Siivilöi popcornit pois maito-kermaseoksesta. Puristele kaikki mahdollinen neste talteen popcorneista. Heitä liotetut popcornit pois.

 

4. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kuumenna popcorninmakuinen maito-kermaseos kiehumispisteeseen. Kaada kuuma seos ohuena nauhana keltuaisvaahtoon, koko ajan vatkaten. Laita seos takaisin kattilaan ja lämmitä seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

 

5. Kaada seos pakastimenkestävään vuokaan (vetoisuus n. 1 l). Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita seosta lusikalla noin tunti pakastimeen laittamisen jälkeen. Jätä pakastimeen vähintään 6 tunniksi, mielellään yön yli. Ota jäätelö huoneenlämpöön muutama minuutti ennen tarjoamista. Tarjoa lakukastikkeen kanssa. Lisää annokseen halutessasi kermavaahtoa ja popcorneja.