Lataa PDF

Suklaalla kuorrutetut keksipallot

n. 25 kpl 

Valmistusaika 15 min + 1 1/2  h

 

300 g Kantolan kaurakeksejä

2 dl Panda lakritsia pienenpieninä paloina

n. 200 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia

400 g Panda valko- tai maitosuklaata

 

Koristeluun: 

Taffel suolatikkuja, Kantolan keksimuruja, murskattuja Taffel pretzeleitä

 

1. Ota muutama keksi erilleen koristelua varten. Murskaa loput keksit. Leikkaa lakut pienenpieniksi paloiksi. Yhdistä keksien kanssa. Sekoita joukkoon sen verran tuorejuustoa, että keksimurut pysyvät hyvin yhdessä.

 

2. Pyörittele seoksesta palloja. Laita jääkaappiin jähmettymään n. 15 minuutiksi.

 

3. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Dippaa keksipallot suklaasulassa. Ripottele päälle keksimuruja tai murskattuja suolapähkinöitä. Työnnä halutessasi pallot suolatikkuihin.

 

4. Nosta leivinpaperille jäähtymään. Laita pallot ilmatiiviiseen rasiaan jääkaappiin n. tunniksi. Säilytä viileässä.

 

Vinkki: Koristele pallojen pinta keksimurujen sijaan nonparelleilla, pähkinärouhella tai sulatetulla Panda maito- tai tummalla suklaalla.