Meksikolainen härkäpapupata & nachoja

Valmistusaika
30 min

Annokset
4

Ainekset

Tomaattikastike

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 miedohko chilipalko
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 400 g (pihvikarjan) jauhelihaa
  • 1 tlk (400 g) säilöttyjä tomaatteja
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1 pkt (290 g) kypsiä kidney-papuja
  • 25 g Panda Tumma suklaa
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • 36 tortillachipsiä
  • 200 g mietoa cheddaria raastettuna

Lisäksi

  • ranskankermaa
  • hienonnettua sipulia
  • avokadoviipaleita
  • korianteria
  • limettilohkoja

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Valmistusohjeet

Tee ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi chilipalko. Kuullota niitä öljyssä noin minuutti.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää tomaatit, paprikajauhe ja keitetyt pavut. Hauduta keskilämmöllä vähintään 15 minuuttia. Lisää rouhitut suklaapalat ja anna niiden sulaa. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.

Sekoita kastike ja tortillachipsit kulhossa. Laita puolet tortillachipseistä valurautapannuun (halkaisija noin 26 cm) tai uunivuokaan. Ripottele päälle puolet juustosta. Lisää loput chipsit ja juusto.

Laita pannu 225-asteiseen uuniin ja paista noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin. Viimeistele ranskankermalla, hienonnetulla sipulilla, avokadolla ja korianterilla. Purista päälle limettimehua.