Lataa PDF

Banoffee pie

n. 12 palaa 

Valmistusaika 20 min + 3 h

 

Pohja:

200 g Kantolan kaurakeksejä

100 g voita

 

Täyte:

1 prk (397 g) makeutettua kondensoitua maitoa

3 banaania

2 dl kuohukermaa

1 rkl vaniljasokeria

 

Tarjoiluun:

70 g Panda tummaa tai maitosuklaata raastettuna

 

1. Keitä ensin kondensoitu maito täytettä varten: Poista purkista etiketti. Laita purkki avaamattomana kattilaan. Lisää vettä, niin että purkki peittyy. Keitä miedolla lämmöllä 3 tuntia. Lisää vettä keittämisen aikana niin, että purkki on koko ajan veden peitossa. Kaada vesi pois ja anna maitopurkin jäähtyä noin 10 min ennen avaamista. 

 

2. Tee pohja. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos halkaisijaltaan n. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. 

 

3. Levitä tiivistynyt, keitetty maito piiraspohjalle. Viipaloi 2 banaania ja asettele ne piiraan päälle. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Soseuta kolmas banaani haarukalla ja lisää se kermavaahtoon. Levitä seos piiraalle. Raasta suklaa ja ripottele piiraan päälle.