Lataa PDF

Jauhoton suklaakakku

n. 10 palaa 

Valmistusaika 1 h

 

200 g voita

200 g Panda tummaa suklaata

5 munankeltuaista

5 munanvalkuaista

2 dl fariinisokeria

1 dl sokeria

 

Vuoan voiteluun: 

2 rkl voita

 

Tarjoiluun: 

kermavaahtoa ja marjoja, esim. tuoreita mustikoita ja vadelmia

 

(Päälle: sulatettua tummaa suklaata)

 

1. Vuoraa irtopohjavuon pohja leivinpaperilla. Voitele paperin ja vuoan reunat.

 

2. Sulata voi ja paloiteltu suklaa.

 

3. Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi.

 

4. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri valkuaisvaahtoon vähitellen vatkaten. Sekoita voi-suklaaseos keltuaisvaahtoon.Kääntele valkuaisvaahto joukkoon. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Älä säikähdä kakun lässähtämistä, sillä se kuuluu asiaan. Kakku saa jäädä sisältä tahmeaksi.

 

Vinkki: Sulata suklaata ja valuta sitä rennoiksi raidoiksi kakun päälle koristeeksi.