Lataa PDF

Meksikolainen härkä-papupata & nachoja

4 annosta 

Valmistusaika 30 min

 

Tomaattikastike:

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 miedohko chilipalko

2 rkl rypsiöljyä

400 g (pihvikarjan) jauhelihaa

1 tlk (400 g) säilöttyjä tomaatteja

1/2 tl paprikajauhetta

1 pkt (290 g) kypsiä kidney-papuja

25 g tummaa Panda-suklaata

1 tl sokeria

suolaa, mustapippuria myllystä

 

Tarjoiluun:

36 tortillachipsiä

200 g mietoa cheddaria raastettuna

 

Lisäksi: ranskankermaa, hienonnettua sipulia, avokadoviipaleita, korianteria ja limettilohkoja

 

Paistamiseen: rypsiöljyä

 

1. Tee ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi chilipalko. Kuullota niitä öljyssä noin minuutti.

 

2. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää tomaatit, paprikajauhe ja keitetyt pavut. Hauduta keskilämmöllä vähintään 15 minuuttia. Lisää rouhitut suklaapalat ja anna niiden sulaa. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.

 

3. Sekoita kastike ja tortillachipsit kulhossa. Laita puolet tortillachipseistä valurautapannuun (halkaisija noin 26 cm) tai uunivuokaan. Ripottele päälle puolet juustosta. Lisää loput chipsit ja juusto.

 

4. Laita pannu 225-asteiseen uuniin ja paista noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin. Viimeistele ranskankermalla, hienonnetulla sipulilla, avokadolla ja korianterilla. Purista päälle limettimehua.