Lataa PDF

Suklaa-suolapähkinäkakku

8 annosta

Valmistusaika 20 min + 40 min

 

210 g Panda Tummaa suklaata

150 g voita

3 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl (n. 140 g) Taffel suolapähkinöitä

 

Koristeluun:

75 g Panda Tummaa suklaata

 

1. Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa kattilassa. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.

 

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suolapähkinät keskenään. Lisää ne muiden aineiden joukkoon vuorotellen suklaasulan kanssa.

 

3. Kaada taikina halkaisijaltaan n. 20–23 cm kokoiseen irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia.

 

4. Paloittele ja sulata loppu suklaa. Tee siitä rentoja raitoja jäähtyneen kakun pinnalle.