Lataa PDF

Suklaamunkit

n. 20 kpl 

Valmistusaika 25 min + 45 min

 

2 1/2 dl täysmaitoa

25 g hiivaa

1 dl sokeria

1 muna

1 tl suolaa

1 tl kardemummaa

6–7 dl vehnäjauhoja

65 g huoneenlämpöistä voita

 

Täyte: 

20 palaa Panda tummaa tai maitosuklaata

 

Paistamiseen: 

n. 1 1/2 l rypsiöljyä

 

Päälle: 

sokeria

 

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma munat. Lisää n. 4 dl vehnäjauhoja. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella muutama minuutti. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan alustaen. Taikina saa tuntua melko löysältä, jonka ansiosta munkkien rakenne säilyy pehmeänä. (Jos vaivaat käsin, niin jauhoja tarvitaan enemmän ja vaivausaika on pidempi). Lisää viimeiseksi pehmeä voi ja jatka alustamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina keittiöpyyhkeellä ja anna kohota kaksinkertaiseksi (n. 30 min).

 

2. Pyörittele taikinasta pyöreitä ”pullia”. Paina sormella syvennys pullaan ja työnnä sisään pala suklaata. Ummista pullat siten, ettei yhtään suklaata ole näkyvissä. Anna kohota n. 15 minuuttia.

 

3. Uppopaista munkit 180-asteisessa öljyssä kullanruskeiksi molemmilta puolilta.
Nosta talouspaperille valumaan. Kierittele lämpiminä sokerissa.