Lataa PDF

Suklaan sulattaminen

1. Rouhi tai paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Laita palat teräksiseen kulhoon tai kattilaan. 

 

2. Kiehauta vesi kattilassa. Kun vesi alkaa kiehua, sammuta liesi ja poista kattila liedeltä. Nosta suklaakulho kattilan päälle. Huolehdi, että kattilassa oleva vesi ei osu kulhon pohjaan eikä vettä tai vesihöyryä pääse suklaan sekaan. Sekoittele suklaata rauhallisesti, kunnes suklaa on täysin sulanut.

 

Vinkki: Voit myös halutessasi sulattaa suklaan mikrossa. Rouhi tai paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Kuumenna miedolla teholla 15 sekunnin sykäyksin, suklaata sykäyksien välillä sekoitellen. Kun suklaa alkaa sulamaan, lämmitysaikaa voi lyhentää 10 sekuntiin. Varsinkin valkosuklaa palaa helposti, joten ole tarkkana.