Lataa PDF

Suklaapiiras

n. 12 palaa

Valmistusaika 20 min + 30 min

 

Pohja:

150 g Kantola kaurakeksejä

75 g voisulaa

 

Täyte:

145 g Panda tummaa suklaata

1/2 dl kuohukermaa

2 rkl tomusokeria

25 g voita pieninä paloina

 

Päälle:

Panda Juhlapöydän konvehteja tai Panda suklaata pieninä paloina

 

1. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai laita keksit isoon pussiin ja riko kaulimella. Voit murskata keksit makusi mukaan joko hienonhienoksi muruksi tai jättää joukkoon krouvimpiakin paloja. Sekoita keksien joukkoon voisula. Painele seos halkaisijaltaan n. 20 cm irtopohjavuokaan. Nosta pohja jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.

 

2. Rouhi suklaa ja laita se muiden täyteaineiden kanssa teräksiseen kulhoon. Nosta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Varo, ettei vesi osu kulhon pohjaan. Anna suklaan sulaa. Ota kulho pois kattilan päältä. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.

Kaada täyte piirakkapohjalle. Nosta päälle Panda Juhlapöydän konvehteja tai Panda suklaata pieninä paloina. Anna jähmettyä jääkaapissa. Piiras on hyvää sellaisenaan, mutta sen kanssa voi tarjota kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.