Lataa PDF

Tuplasuklaakakku

16–18 palaa 

Valmistusaika: 40 min + paistamiseen ja jäähtymiseen 1 h 30 min

 

Kakkupohja:

2 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl fariinisokeria

3 kananmunaa

1 prk (200 g) kermaviiliä

2 1/2 dl kylmää vettä tai maitoa

175 g voita sulatettuna

1 1/2 dl rypsiöljyä

6 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

45 g Panda valkosuklaata paloiteltuna

1 rkl vaniljasokeria

 

Tumma kuorrutus:

250 g Panda tummaa suklaata

375 g huoneenlämpöistä voita

6 1/2 dl tomusokeria

2 rkl vaniljasokeria

 

Vaalea kuorrutus:

100 g Panda valkosuklaata

100 g huoneenlämpöistä voita

2 1/2 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

 

Koristeluun: 

marjoja ja hedelmiä

 

1. Valmista kakkupohja. Vatkaa sokerit ja munat vaahdoksi. Lisää joukkoon kermaviili, vesi, voisula ja öljy. Yhdistä kuivat aineet ja valkosuklaapalat keskenään. Lisää seos munavaahtoon.

 

2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm.) Paista 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

 

3. Anna kakkupohjan jäähtyä noin 15 minuuttia ennen irrottamista vuoasta. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ja leikkaa se kolmeen osaan.

 

4. Valmista tumma kuorrutus. Sulata suklaa mikrossa tai varovasti kattilassa. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Vatkaa voi kuohkeaksi. Lisää joukkoon sokerit ja vatkaa seos sileäksi. Kääntele suklaasula sekaan.

 

5. Valmista vaalea kuorrutus. Sulata suklaa mikrossa tai varovasti kattilassa. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Vatkaa voi kuohkeaksi. Lisää joukkoon sokerit ja vatkaa seos sileäksi.Kääntele joukkoon sula suklaa.

 

6. Kokoa kakku. Levitä vaalea kuorrutus yhdelle kakkupohjalle ja 1/3 tummasta kuorrutuksesta toiselle. Nosta pohjat päällekäin. Viimeistele lopulla suklaakuorrutuksella. Koristele marjoilla.

 

Vinkki: Tämä kakku ei välttämättä tarvitse kostutusta, mutta voit halutessasi mehevöittää kakkupohjia maidolla, laimennetulla appelsiinimehulla tai vaikkapa sitrusliköörillä.