Lataa PDF

Yllätyskakku

n. 16 palaa 

Valmistusaika 45 min + 2 h

 

Pohja:

300 g huoneenlämpöistä voita

3 dl sokeria

5 kananmunaa

4 1/2 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

1 dl Panda valkosuklaata

 

Täyte ja kuorrutus:

150 g huoneenlämpöistä voita

4 dl tomusokeria

1 rkl sitruunamehua tai vettä

n. 4 rkl vadelmahilloa

 

Sisälle:

300-450 g Panda suklaasydämiä

 

Päällys:

500 g sokerimassaa

 

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

 

2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja suklaapalat keskenään. Kääntele ne nopeasti taikinaan.

 

3. Kaada taikina kahteen voideltuun, jauhotettuun irtopohjavuokaan (halk. n. 20 cm).

Paista uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys keskeltä tikulla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

 

4. Leikkaa jäähtyneet kakut kahteen osaan. Tee toiseen kakkuun pyöreät reiät keskelle muotilla (halk. n. 8 cm) tai leikkaamalla terävällä veitsellä pienen lautasen reunoja pitkin.

 

5. Tee kuorrutus. Vaahdota voi sähkövatkaimella sileäksi. Lisää vähitellen tomusokeria, kunnes seos on kuohkeaa. Lisää mehu tai vesi. 

 

6. Sivele alimmalle kakkupohjalle ohut kerros kreemiä. Laita kahdelle keskikerrokselle ohut kerros kreemiä ja hilloa. Laita kakkupohjat päällekkäin. Kaada ”koloon” suklaarusinoita tai karkkeja. Laita päällimmäiset kakkukerrokset paikoilleen.

 

7. Levitä kakulle ohut kerros kreemiä. Parhaiten se onnistuu kuumaan veteen kastetun veitsen avulla. Kreemi auttaa sokerimassaa pysymään paikoillaan. 

 

8. Kauli sokerimassa tuorekelmun tai tomusokerilla jauhotetun työpöydän päällä levyksi. Nosta levy kakun päälle. Siisti reunat ja taittele ne kakun alle. Tee halutessasi erivärisestä sokerimassasta koristeita kakun päälle.

 

Vinkki: Voit halutessi korvata täytteen suklaasydämet Panda suklaarusinoilla.