Go Back
+ servings
härkäpapupata

Meksikolainen härkäpapupata & nachoja

Meksikolaiseen härkäpapupataan lisätään annos pandamaisuutta rouhitulla suklaalla. Tämä herkkuruoka toimii loistavasti vaikka illanistujaisten suolaisena tarjottavana.
Annokset4

Ainesosat

Tomaattikastike

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 miedohko chilipalko
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 400 g (pihvikarjan) jauhelihaa
  • 1 tlk (400g) säilöttyjä tomaatteja
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1 pkt (290g) kypsiä kidney-papuja
  • 25 g Panda® Tumma suklaa
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • tortillachipsejä
  • 200 g mietoa cheddaria raastettuna

Lisäksi

  • ranskankermaa
  • hienonnettua sipulia
  • avokadoviipaleita
  • korianteria
  • limettilohkoja

Ohje

  • Tee ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi chilipalko. Kuullota niitä öljyssä noin minuutti.
  • Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää tomaatit, paprikajauhe ja keitetyt pavut. Hauduta keskilämmöllä vähintään 15 minuuttia. Lisää rouhitut suklaapalat ja anna niiden sulaa. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita kastike ja tortillachipsit kulhossa. Laita puolet tortillachipseistä valurautapannuun (halkaisija noin 26 cm) tai uunivuokaan. Ripottele päälle puolet juustosta. Lisää loput chipsit ja juusto.
  • Laita pannu 225-asteiseen uuniin ja paista noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin. Viimeistele ranskankermalla, hienonnetulla sipulilla, avokadolla ja korianterilla. Purista päälle limettimehua.
Katso lisää leivontareseptejämme