Go Back
+ servings
mole-broileri

Mole-broileria

Suklaata ja lakritsia kanan kanssa? Kyllä vaan! Kokeile mole-broileria, eli meksikolaista suklaakanaa. Tällä jos jollain tuot vaihtelua arkiruokiisi.
Annokset4

Ainesosat

  • 12 broilerin koipipalaa
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl kanalientä

Mole-kastike

  • ½ dl kuorittuja manteleita
  • 2 rkl rusinoita
  • 1 iso tomaatti
  • 1 pienehkö sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ¼ tl jauhettua neilikkaa
  • ¼ tl kanelia
  • ½ tl mustapippuria
  • ¼ tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl kuivattuja chilihiutaleita
  • 3 dl kanalientä
  • 1 paahdettu leipäviipale
  • 4 palaa Panda® Tumma suklaa
  • 3 palaa Panda® Pepe Original 32 g

Viimeistelyyn

  • korianteria

Ohje

  • Laita mole-kastikkeen mantelit ja rusinat vesitilkkaan pehmenemään noin 15 minuutiksi. Valuta ja hienonna mantelit ja rusinat.
  • Kuumenna öljy pannussa. Paista broilerinkoipiin kaunis, ruskea pinta. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita broilerinkoivet uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle kanalientä. Päällystä vuoka foliolla. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Tee broilerien kypsyessä kastike

  • Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi, poista kanta. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla. Kypsennä sipulisilppua pannulla miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle mausteet. Jatka paistamista n. minuutti. Lisää tomaattikuutiot, mantelit ja rusinat. Jatka paistamista miedolla lämmöllä pari minuuttia. Kaada pannulle kanaliemi. Sekoita ja anna kypsyä muutama minuutti. Kaada kastike tehosekoittimeen.
  • Lisää joukkoon kuutioitu leipäviipale. Jauha kastike tasaiseksi. Lisää joukkoon suklaa- ja lakupalat. Anna sulaa sekoitellen. Maista seosta ja lisää tarvittaessa suolaa.
  • Kaada kastike takaisin pannulle. Kuumenna ja anna hetki tekeytyä. Tarjoa kastike broilerin ja riisin kanssa.
Katso lisää leivontareseptejämme