Lakritsinen pannacotta-piiras
Lakritsinen pannacotta-piiras

Lakritsinen Pannacotta -piiras

Perinteinen pannacotta on kotoisin Italiasta, mutta herkullista Suomi-twistiä tähän klassikkojälkiruokaan saat lisäämällä mukaan itse valmistetun lakritsikastikkeen. Tämä piiras on parasta tekopäivänä. Silloin pohja säilyy vielä rapeahkona eikä kostu liikaa täytteestä. Kokeile reseptiä alta!
Esivalmistelu 30 minutes
Valmistus 2 hours 15 minutes
Annosmäärä 10

Ainesosat
  

Täyte

Koristeluun

  • hedelmiä, marjoja ja kookoslastuja

OHJEET
 

  • Murskaa keksit. Lisää joukkoon voisula. Painele taikina halkaisijaltaan n. 8 cm pikkuvuokiin tai 24 cm irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes pohja on kauniin värinen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  • Laita liivatelehdet likoamaan väljään, kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
  • Mittaa kattilaan maito, kerma ja sokeri. Kuumenna kermaseosta koko ajan sekoittaen lähes kiehumispisteeseen asti. Älä keitä. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon kuiviksi puristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
  • Lusikoi lakukastiketta jäähtyneille piirakkapohjille. Kaada täyte päälle. Peitä kelmulla. Nosta viileään ja anna jähmettyä (vähintään 2 t).
  • Nosta päälle haluamasi koristeet. Tarjoa heti.

VINKIT

Tämä piiras on parasta tekopäivänä. Silloin pohja säilyy vielä rapeahkona eikä kostu liikaa täytteestä.
Maistuiko?Kaikki leivontareseptit löydät täältä!