pannacotta

Lakritsinen Pannacotta -piiras

Perinteinen pannacotta on kotoisin Italiasta, mutta herkullista Suomi-twistiä tähän klassikkojälkiruokaan saat lisäämällä mukaan itse valmistetun lakritsikastikkeen. Tämä piiras on parasta tekopäivänä. Silloin pohja säilyy vielä rapeahkona eikä kostu liikaa täytteestä. Kokeile reseptiä alta!
Prep Time 30 mins
Cook Time 2 hrs 15 mins
Annosmäärä 10

Ainesosat
  

Täyte

Koristeluun

  • hedelmiä, marjoja ja kookoslastuja

OHJEET
 

  • Murskaa keksit. Lisää joukkoon voisula. Painele taikina halkaisijaltaan n. 8 cm pikkuvuokiin tai 24 cm irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes pohja on kauniin värinen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  • Laita liivatelehdet likoamaan väljään, kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
  • Mittaa kattilaan maito, kerma ja sokeri. Kuumenna kermaseosta koko ajan sekoittaen lähes kiehumispisteeseen asti. Älä keitä. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon kuiviksi puristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
  • Lusikoi lakukastiketta jäähtyneille piirakkapohjille. Kaada täyte päälle. Peitä kelmulla. Nosta viileään ja anna jähmettyä (vähintään 2 t).
  • Nosta päälle haluamasi koristeet. Tarjoa heti.

Notes

Tämä piiras on parasta tekopäivänä. Silloin pohja säilyy vielä rapeahkona eikä kostu liikaa täytteestä.
Maistuiko?Kokeile muitakin Pandan makoisia reseptejä!