
Lakritsinen Pannacotta -piiras
Perinteinen pannacotta on kotoisin Italiasta, mutta herkullista Suomi-twistiä tähän klassikkojälkiruokaan saat lisäämällä mukaan itse valmistetun lakritsikastikkeen. Tämä piiras on parasta tekopäivänä. Silloin pohja säilyy vielä rapeahkona eikä kostu liikaa täytteestä. Kokeile reseptiä alta!
Esivalmistelu 30 minutes mins
Valmistus 2 hours hrs 15 minutes mins
Annosmäärä 10
Ainesosat
Pohja
- 175 g Kantolan keksejä, esim. kaurakeksejä
- 100 g voisulaa
Täyte
- 6 liivatelehteä
- 2 dl täys- tai kevytmaitoa
- 4 dl kuohukermaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl huoneenlämpöistä tai kylmää lakritsikastiketta (ks. resepti Lakukastike)
Koristeluun
- hedelmiä, marjoja ja kookoslastuja
OHJEET
- Murskaa keksit. Lisää joukkoon voisula. Painele taikina halkaisijaltaan n. 8 cm pikkuvuokiin tai 24 cm irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes pohja on kauniin värinen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Laita liivatelehdet likoamaan väljään, kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
- Mittaa kattilaan maito, kerma ja sokeri. Kuumenna kermaseosta koko ajan sekoittaen lähes kiehumispisteeseen asti. Älä keitä. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon kuiviksi puristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
- Lusikoi lakukastiketta jäähtyneille piirakkapohjille. Kaada täyte päälle. Peitä kelmulla. Nosta viileään ja anna jähmettyä (vähintään 2 t).
- Nosta päälle haluamasi koristeet. Tarjoa heti.
VINKIT
Tämä piiras on parasta tekopäivänä. Silloin pohja säilyy vielä rapeahkona eikä kostu liikaa täytteestä.
Maistuiko?Kaikki leivontareseptit löydät täältä!