Lakuinen Crème brûlée

Lakuinen Crème brûlée

Klassikkojälkkäri crème brûlée taipuu Pandan makumaailmaan lakritsin avulla. Kokeile ja ihastu!
Prep Time 30 mins
Cook Time 4 hrs
Annosmäärä 6

Ainesosat
  

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl (kevyt)maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 1 rkl vastapuristettua greippimehua
  • 6 isoa huoneenlämpöistä kananmunankeltuaista
  • 6 rkl lakukastiketta

Päälle

  • n. 4 rkl pienikiteistä sokeria

OHJEET
 

  • Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko pitkittäin. Raaputa siemenet kermaseokseen. Lisää myös tanko. Kiehauta seos ja ota kattila pois liedeltä. Lisää mehu joukkoon.
  • Siivilöi kermaseos. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki. Kaada kuuma kermaseos keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen.
  • Kaada lakritsikastiketta uuninkestäviin annosvuokiin. Laita päälle brûléemassa. Nosta vuoat vesihauteeseen eli uunivuokaan, jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 35-60 minuuttia, kunnes kermavanukas on hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin viilenemään muutamaksi tunniksi.
  • Ripottele päälle sokeria. Polta sokeri joko kaasupolttimella tai uunissa. Kuumenna uunin grillivastukset mahdollisimman kuumiksi. Nosta vanukkaat uunin ylimmälle tasolle mahdollisimman lähelle vastuksia. Jätä uuninluukku auki ja paista, kunnes sokeri karamellisoituu.
Maistuiko?Kokeile muitakin Pandan makoisia reseptejä!