Triplasuklaakakku

Triplasuklaakakku

Näyttävä triplasuklaakakku on suklaan rakastajan unelma! Gluteenittomassa triplasuklaakakussa suklainen pohja yhdistyy valkosuklaakreemiin ja kokonaisuus koristellaan Juhlapöydän konvehdeilla sekä suklaamurulla.

Ainesosat

  • 180 g vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esimerkiksi Semper FinMix)
  • 50 g kaakaojauhetta
  • 250 g sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl ksantaania
  • 1/4 tl suolaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl piimää
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 1/2 levy Panda Tummaa suklaata

Valkosuklaakreemi

  • 200 g huoneenlämpöistä voita kuutioituna
  • 200 g tomusokeri
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 levy Panda Valkosuklaata

Kakun täyte

Ohje

  • Kakun pohja
    1. Aseta uuni lämpenemään 150 asteeseen kiertoilmalle. Valmistele halkaisijaltaan 15 cm korkeareunainen kakkuvuoka vuoraamalla sen pohja ja sivut leivinpaperilla. Jos käytät erikokoista kakkuvuokaa, muista säätää uunin lämpötilaa ja paistoaikaa sen mukaisesti.
    2. Mittaa kuivat aineet, sokeri mukaan lukien, laakeaan kulhoon ja sekoita ne huolellisesti sekaisin keskenään suuren pallovispilän avulla.
    3. Paloittele suklaa kasariin ja anna sen sulaa miedolla lämmöllä.
    4. Mittaa sillä välin erilliseen astiaan oliiviöljyja piimä sekä kananmuna. Sekoita seos tasaiseksi. Lisää seokseen lopuksi lämmin kahvi.
    5. Tee kuivien aineiden keskelle kolo ja kaada nesteet koloon. Sekoita jauhot nesteen joukkoon vähitellen pallovispilän avulla. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää lopuksi mukaan vielä sulanut suklaa. Valmis taikina on paksuhko ja liisterimäinen.
    6.    Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista 70 min tai kunnes kakku on kypsä.
    7.    Nosta valmis kakku huoneenlämpöön ja anna sen levätä noin 10 minuuttia. Kippaa sitten kakku vuoasta ja kääri se tiiviistikelmuun. Anna jäähtyä loppuun ja nosta sitten jääkaappiin asettumaan mieluiten yön yli ennen täyttämistä.
  • Valkosuklaakreemi
    1. Paloittele Panda Valkosuklaa paksupohjaiseen kattilaan ja sulata suklaa miedolla lämmöllä. Aseta sivuun jäähtymään.
    2. Kuutioi huoneenlämpöinen voi kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella tai yleiskoneen lapavatkaimella kunnes voi on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää tomusokeri sekä vaniljauute. Jatka vatkaamista ensin matalalla teholla ja sitten voimakkaammin, kunnes voi ja sokeri muodostavat vaalea ja kuohkean kreemin.
    3. Lisää lämmin suklaa kreemin joukkoon ja jatkaa matalalla teholla vatkaamista vielä noin viitisen minuuttia. Käytä kreemi heti.
  • Kakun täyttäminen
    1. Leikkaa kakkupohja neljäksi yhtä paksuksi levyksi. Rouhi Panda Maitosuklaa hienoksi muruksi. Siirrä puolet valkosuklaakreemistä omaan kulhoonsa ja sekoita joukkoon maitosuklaamuru.
    2. Kiinnitä ensimmäinen kakkulevy kakkulautaseen pienellä nokareella valkosuklaakreemiä. Kostuta pohja kevyesti maidolla tai kahvilla. Levitä levylle noin 1/2 cm paksuinen kerros kreemiä, johon on sekoitettu maitosuklaamuru. Toista sama muiden kakkulevyjen kohdalla.
    3. Kuorruta kakku sitten valkosuklaakreemillä, jossa ei ole maitosuklaamurua, sivuilta ja päältä.
    4. Käytä loput kreemistä pursottamalla kakun päälle ja sivuille koristeita. Viimeistele koristelu Pandan Juhlapöydän Konvehdeilla ja suklaamurulla.

Vinkki

Voit käyttää konvehteja myös kakun täytteenä halutessasi. Anna konvehtien jähmettyä jääkaapissa hetki, jonka jälkeen ne on helpompi leikata täytteeseen sopiviksi paloiksi.
Katso lisää leivontareseptejämme