Suklaakakku
Suklaakakku

Kladdkaka eli suklaakakku

Voiko makeaan suklaakakkuun yhdistää suolaiset pretzelit? Totta kai! Suolaisen ja makean yhdistelmä on vastustamaton. Kokeile vaikka itse!
Annokset12

Ainesosat

Taikina

  • 200 g voita
  • 4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 4 kananmunaa
  • dl vehnäjauhoja
  • 45 g Panda Tummaa suklaata rouheena

Ohje

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Sulata voi ja anna sen jäähtyä n. 5 minuuttia. Sekoita joukkoon sokerit ja kaakaojauhe. Lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen. Lisää taikinaan jauhot ja suklaarouhe.
  • Kaada taikina irtopohjavuokaan (halkaisija n. 22 cm).
  • Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta kypsä mutta sisältä vielä tahmea. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  • Sulata suklaa ja valuta se kakulle. Koristele pretzeleillä.
Katso lisää leivontareseptejämme