Lakuinen crème brûlée

Klassikkojälkkäri crème brûlée taipuu Pandan makumaailmaan lakritsin avulla. Kokeile ja ihastu!

Valmistusaika
30 min + paistamiseen ja jähmettymiseen 4 h

Annokset
6

Ainekset

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl (kevyt)maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 1 rkl vastapuristettua greippimehua
  • 6 isoa huoneenlämpöistä keltuaista
  • 6 rkl lakukastiketta

Päälle

  • n. 4 rkl pienikiteistä sokeria

Valmistusohjeet

Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko pitkittäin. Raaputa siemenet kermaseokseen. Lisää myös tanko. Kiehauta seos ja ota kattila pois liedeltä. Lisää mehu joukkoon.

Siivilöi kermaseos. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki. Kaada kuuma kermaseos keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kaada lakritsikastiketta uuninkestäviin annosvuokiin. Laita päälle brûléemassa. Nosta vuoat vesihauteeseen eli uunivuokaan, jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 35-60 minuuttia, kunnes kermavanukas on hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin viilenemään muutamaksi tunniksi.

Ripottele päälle sokeria. Polta sokeri joko kaasupolttimella tai uunissa. Kuumenna uunin grillivastukset mahdollisimman kuumiksi. Nosta vanukkaat uunin ylimmälle tasolle mahdollisimman lähelle vastuksia. Jätä uuninluukku auki ja paista, kunnes sokeri karamellisoituu.