Suklaalla kuorrutetut keksipallot

Söpöt suklaalla kuorrutetut keksipallot syntyvät kaurakekseistä, Pandan lakritsista ja maito- tai valkosuklaasta ja maustamattomasta tuorejuustosta. Kaiken lisäksi nämä keksipallot ovat näyttäviä tarjottavia.

Valmistusaika
15 min + 1 1/2 h

Annokset
25

Ainekset

Taikina

Koristeluun

Valmistusohjeet

Ota muutama keksi erilleen koristelua varten. Murskaa loput keksit. Leikkaa lakut pienenpieniksi paloiksi. Yhdistä keksien kanssa. Sekoita joukkoon sen verran tuorejuustoa, että keksimurut pysyvät hyvin yhdessä.

Pyörittele seoksesta palloja. Laita jääkaappiin jähmettymään n. 15 minuutiksi.

Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Dippaa keksipallot suklaasulassa. Ripottele päälle keksimuruja tai murskattuja suolapähkinöitä. Työnnä halutessasi pallot suolatikkuihin.

Nosta leivinpaperille jäähtymään. Laita pallot ilmatiiviiseen rasiaan jääkaappiin n. tunniksi. Säilytä viileässä.

Vinkki

Koristele pallojen pinta keksimurujen sijaan nonparelleilla, pähkinärouhella tai sulatetulla Panda maito- tai tummalla suklaalla.