Suklaasuolapähkinäkakku

Valmistusaika
20 min + 40 min

Annokset
8

Ainekset

Taikina

  • 210 g Panda Tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl (n. 140 g) Taffel suolapähkinöitä

Koristeluun

Valmistusohjeet

Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa kattilassa. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suolapähkinät keskenään. Lisää ne muiden aineiden joukkoon vuorotellen suklaasulan kanssa.

Kaada taikina halkaisijaltaan n. 20–23 cm kokoiseen irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia.

Paloittele ja sulata loppu suklaa. Tee siitä rentoja raitoja jäähtyneen kakun pinnalle.