
Kolmen suklaan moussekakku
Upea Kolmen suklaan moussekakku on näyttävä ja herkullinen kokonaisuus kevään ja kesän kahvipöytiin. Mehevän suklaakakun valmistuksessa käytetään Pandan Tummaa, Valko- ja Maitosuklaata. Suklaakakun koristelu kruunataan Marmoroiduilla suklaakoristeilla, jotka syntyvät myös kolmen suklaan yhdistelmästä. Reseptin on laatinut Liisa Westerberg.
Ainesosat
Pohja
- n. 200 g suklaa-vaniljatäytekeksejä (esim. Kantolan Ballerina Vaniljakaakao & merisuola)
Täyte
- 145 g Pandan Maitosuklaata
- 145 g Pandan Valkosuklaata
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl kuohukermaa
- 1 dl tomusokeria
Koristelu
- 145 g Panda Tummaa suklaata
- 1 1/2 dl kuohukermaa
- Marmoroituja suklaakoristeita
OHJEET
- PohjaVuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään odottamaan.
- TäyteSulata suklaat omissa kulhoissaan ja jätä odottamaan. Mittaa tuorejuusto, kerma ja tomusokeri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi, paksuksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan ja kääntele toiseen osaan maitosuklaa ja toiseen valkosuklaa. Lusikoi täytteet vuorotellen pohjan päälle ja marmoroi kevyesti pyörittelemällä tikkua täytteessä. Tasoita pinta ja laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
- KoristeluPaloittele suklaa kulhoon ja kuumenna kerma. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Vatkaa jäähtynyt kuorrute paksuksi vaahdoksi ja pursota kakun päälle. Viimeistele suklaakoristeilla.
VINKIT
Gluteenittoman kakusta saa vaihtamalla pohjan keksit gluteenittomiin.
Maistuiko?Kaikki leivontareseptit löydät täältä!