Lakumarinoitu juustokakku

Lakumarinoitu juustokakku

Pandan juustokakku on tuunattu itse tehdyllä lakukastikkeella. Hurmaa jälkkärivieraat tällä juustokakkureseptillä!
Prep Time 30 mins
Cook Time 4 hrs 30 mins
Annosmäärä 8

Ainesosat
  

Pohja

Täyte

  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia
  • dl tomusokeria

Päälle

OHJEET
 

  • Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Pingoita leivinpaperi halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan. Painele vuoan pohjalle keksimuruseos tiiviiksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin n. 15 minuutiksi.
  • Liota liivatelehtiä väljässä, kylmässä vedessä pari minuuttia. Lämmitä 1 dl kermaa kattilassa varovasti. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Laita liivatteet lämpimän kerman joukkoon. Sekoita kunnes liivatteet liukenevat. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Sekoita vaniljasokeri, tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää joukkoon liivate-kermaseos. Vatkaa loppu kerma (1 dl) vaahdoksi. Lisää se muiden aineiden joukkoon. Kaada keksipohjalle.
  • Lusikoi kakun päälle rennolla kädellä, kahden pikkulusikan avulla lakukastiketta. Laita loput kastikkeesta sivuun odottamaan tarjoilua.
  • Peitä kelmulla ja anna hyytyä viileässä vähintään 4 tuntia. Tarjoa lopun kastikkeen kera.
Maistuiko?Kokeile muitakin Pandan makoisia reseptejä!