LakuBBQ-kastike

Etsinnässä uudenlainen kastike grillatun lihan kaveriksi? Valmista LakuBBQ-kastike lihalle Pandan tyyliin ja hurmaa illallisvieraat!

Valmistusaika
15 min + 35 min

Annokset
5

Ainekset

  • 1 punasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 miedohko chilipalko
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1/2 dl Felix-ketsuppia
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl savupaprikajauhetta

Viimeistelyyn

Valmistusohjeet

Kuori ja hienonna sipulit. Poista chilistä kanta ja siemenet. Kuutioi chili.

Kuullota sipuli-chilisilppua kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja muut aineet. Kiehauta ja anna porista miedohkolla lämmöllä n. 30 minuuttia ilman kantta, kunnes kastike on sakeutunut. Sekoittele seosta välillä. Lisää pieneksi paloiteltu laku, suola ja pippuri. Jatka kypsentämistä, kunnes lakupalat ovat sulaneet.

Soseuta seos sauvasekoittimella. Siihen saa jäädä hieman sattumia.

Tarjoa lihan tai broilerin kastikkeena.