PANDA® X RAINFOREST ALLIANCE: VASTUULLINEN SUKLAA VALMISTUU YHTEISTYÖSSÄ

Kaakaota on viljeltävä kestävästi, niin ympäristön kuin ihmisten oikeuksia varjellen. Siitä Panda pitää huolen yhdessä kumppaninsa Rainforest Alliancen kanssa.

Panda Rainforest Alliance

Panda-suklaata varten hankkimamme kaakao on Rainforest Alliance –sertifioitua. Se tarkoittaa, että kaakaon viljelyssä noudatetaan käytäntöjä, joiden tavoitteena on suojella metsiä, ylläpitää luonnon monimuotoisuutta ja tukea työntekijöiden hyvinvointia.

”Kaakaota viljellään päiväntasaajan alueella maissa, joissa viljelijät ovat köyhyydestä juontuvien ihmisoikeus- ja ympäristökysymysten vuoksi haavoittuvassa asemassa. Siksi olemme valinneet tehdä työtä yhdessä riippumattomien kolmansien osapuolien, kuten Rainforest Alliancen kanssa parantaaksemme olosuhteita alkuperämaissa”, sanoo Orkla Suomen vastuullisuusjohtaja Katja Salminen.

Rainforest Alliance on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon luonnonsuojeluorganisaatio, joka tarjoaa viljelijöille tukea ja koulutusta kestävämpään maankäyttöön, metsien suojeluun ja ilmastonmuutoksen hillintään.

”Sertifikaattijärjestelmät tarjoavat meille tällä hetkellä parhaan mahdollisuuden tehdä pitkäjänteistä työtä ja saada aikaan positiivista muutosta paikallisesti. Kaikille reilu suklaantuotanto vaatii paljon panostusta ja työtä, johon me olemme sitoutuneet”, Salminen summaa.

Vastuullisemman valinnan tunnistat suklaakääreen sammakkomerkistä.
Lue lisää Rainforest Alliancesta.