Kirsikkainen suklaakakku

Kirsikat ja tumma suklaa ne yhteen sopii. Tämä kirsikkainen suklaakakku sopii niin kesän kuin syksynkin juhlapöytään!

Valmistusaika
45 min + paistamiseen ja jäähtymiseen 1 h 40 min

Annokset
12

Ainekset

Taikina

  • 1 levy Panda Tummaa suklaata
  • 1 dl tuoreita, kivettömiä kirsikoita tai säilöttyjä hapankirsikoita, esim. Biona sour cherries
  • 225 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 1/2 dl fariinisokeria
  • 4 isoa kananmunaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl jauhettua kardemummaa
  • 1/2 tl kanelia

Täyte

  • 1 dl kirsikkahilloa
  • 3 dl tuoreita kirsikoita tai säilöttyjä hapankirsikoita, esim. Biona sour cherries
  • 1 prk mascarponea
  • 2 dl kuohukermaa

Kostutus

  • 1/2 dl appelsiinimehua tai lientä hapankirsikkapurkista

Valmistusohjeet

Sulata rouhittu suklaa ja anna sen jäähtyä sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet. Valuta hapankirsikat siivilässä. Säästä liemi kostutukseen. Leikkaa 1 dl hapankirsikoita pieniksi paloiksi.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon kirsikat. Lisää jauho-kirsikkaseos taikinaan suklaan kanssa. Kääntele sekaisin puuhaarukalla sekoittaen. Kaada taikina irtopohjavuokaan (halkaisija n. 23 cm).

Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka folilla. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Se saa olla aavistuksen tahmea, sillä kakku vetäytyy myös paistamisen jälkeen. Liikaa paistettu kakku on kuiva.

Anna kakun jäähtyä n. 15 minuuttia. Irrota vuoka ja laita se takaisin kakun päälle, niin kakusta irtoava kosteus jää kakkuun. Halkaise kakku täysin jäähtyneenä kahteen osaan.

Vaahdota kerma kovahkoksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone. Puolita loput kirsikat (3 dl).

Kostuta pohja 1/2 dl kirsikkapurkin liemellä tai appelsiinimehulla. Levitä pohjalle ensin kirsikkahilloa, sitten kirsikoita ja lopuksi kermavaahto-mascarponeseosta. Lusikoi myös kakun päälle seosta.

Koristele halutessasi kirsikoilla.