SUKLAA

Palmuöljytön Panda® suklaa valmistetaan Vaajakoskella vuosikymmenten kokemuksella. Onko mielessäsi tumma suklaa, maitosuklaa vai valkosuklaa? Tai kenties suklaalevy, suklaa makoisalla täytteellä, konvehtina vai kenties karkkina? Tutustu suussasulavaan suklaavalikoimaamme ja valitse suosikkisi!

Psst! Suklaa ja suklaalevyt sopivat myös leivontaan, kokeile miltä maistuu tämä nopea mukikakku!

Usein kysytyt kysymykset SUKLAASTA

Tärkein raaka-aine on laadukas kaakao. Suklaa valmistetaan paahdetuista kaakaopavuista, jotka prosessoidaan kaakaomassaksi ja kaakaovoiksi, sekä sokerista. Maitosuklaan tapauksessa koostumukseen lisätään myös maitoraaka-ainetta.

Lue lisää valmistuksesta täältä.

Tumma suklaa koostuu pääasiassa kaakaomassasta, kaakaovoista, sokerista ja lesitiinistä, ja sen kaakaopitoisuus voi olla jopa yli 90%.

 

Maitosuklaan tapauksessa osa kaakaon kuiva-aineesta on korvattu maitoaineksilla, mikä antaa suklaalle makeamman maun, vaaleamman värin ja pehmeämmän rakenteen.

 

Valkosuklaassa ei käytetä lainkaan kaakaomassaa eikä kaakaojauhetta. Näin ollen ainoana kaakaotuotteena on kaakaovoi. Tämän vuoksi valkoinen suklaa on makeampaa kuin muut

Tutkijat ovat laajasti tutkineet suklaan ominaisuuksia ja todenneet, että monet niistä ovat hyödyllisiä terveydelle. Erityisesti tumma suklaa, jossa on korkea kaakaopitoisuus, on todettu terveelliseksi.

 

Suklaan vaikutuksen tekee erityisen merkittäväksi flavonoli epikatekiini, joka on voimakas antioksidantti. Se vaikuttaa solujen "voimalaitoksiin" – mitokondrioihin. Mitokondrioiden hyvinvointi on olennaista monien sairauksien ehkäisyssä.

Tiesitkö, että..

...Suklaaksi saa kutsua vain sellaista makeista, joka on valmistettu kaakaovoista ja se sisältää enintään 5 % muuta kasvirasvaa. Tämäkin kasvirasva täytyy olla ominaisuuksiltaan identtinen kaakaovoin kanssa.

Mistä suklaa on saanut alkunsa?

Suklaan valmistus on alkanut jo tuhansia vuosia sitten. Alun perin suklaa oli paahdetusta, jauhetusta ja vaahdotetusta kaakaomassasta sekoitettu kylmä juoma ilman sokeria, mistä syystä sen valmistajat, Etelä-Amerikan intiaanit asteekit, nimittivät sitä “xocolatl” (karvas vesi).

Euroopalle suklaa tuli tunnetuksi Kolumbuksen Amerikan löytöretkien ja espanjalaisen Cortezin Meksikon valloituksen ajoilta 1500-luvun alussa. Tuntemamme kiinteän suklaan valmistamisen aloitti ensimmäisenä englantilainen Joseph Fry yrityksestä Fry & Sons 1800-luvun puolivälissä. Vuonna 1875 sveitsiläinen Daniel Peter lisäsi suklaaseen maitoa, ja maitosuklaa syntyi. Suomessa suklaanvalmistus on aloitettu 1800-luvun lopulla. Panda suklaan valmistus aloitettiin Vaajakoskella vuonna 1929.

Panda 100% palmuöljytön

PALMUÖLJYTÖN JA YLPEÄ SIITÄ!

Panda®-suklaat valmistetaan vastuullisesti tuotetusta kaakaosta, eivätkä ne sisällä palmuöljyä. Hyvä niin!

Ihanimmat suklaareseptit

Suklaasta on vaikka mihin! Yhdistelemällä erilaisia suklaalevyjä, –konvehteja sekä –makeisia, luot näyttävät tarjottavat niin arkeen kuin juhlaan. Oletko koskaan kokeillut suklaata suolaisissa resepteissä? Esimerkiksi meksikolaisessa suklaakanassa se on tärkeä ainesosa.

Katso täältä ohjeet suklaan sulattamiseen!

1929

1949
1952
1960
1961
1967
1992

panda suklaan historia

Elokuussa Vaajakosken tehtaalle avataan myös suklaaosasto, jotta voidaan vastata kilpailuun ja tarjota kaupoille tavallisten karamellien ohella myös ”suklaakaramelleja, joita on jo ruvettu maaseudullakin käyttämään.”

Joulumarkkinoille valmistetaan 28 erilaista suklaarasiaa.

Panda brändi syntyy, kun se saa innoituksen Panda Pop -suklaalevyn kääreeseen kuvitetusta pandahahmosta.

Makeistehtaan laajennus valmistuu ja se lisää suklaatuotteiden valmistuskapasiteettia huomattavasti.

Vaajakosken makeistehtaan nimi muutetaan Panda Suklaatehdas SOK Vaajakoskeksi.

Juhlapöydän konvehtien valmistus saa alkunsa.

Ahaa-patukat tulevat markkinoille

Panda konvehtien ainesosat

Joskus voi tarvita tietoa yksittäisten konvehtien sisältämistä ainesosista ja sen vuoksi olemme koonneet  konvehtien ainesosat yhdelle sivulle.

Panda konvehdit tehtaalla